Eğitim

Eğitim Haberleri

TÜBA - TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Açıklandı

TÜBA - TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında özgün tematik konular içeren Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezleri Programın Ödül Komitesi tarafından değerlendirilerek sonuçlar açıklandı. Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ndeki “Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemleri için Yapay Zeka Tabanlı Yeni Bir Güvenlik Modelinin Oluşturulması” adlı teziyle İlhan Fırat Kılınçer ödüle layık görüldü.

Fırat Üniversitesi Yükselmeye Devam Ediyor

Yükseköğretim ve araştırma kurumlarını araştırma performansı, inovasyon çıktıları ve toplumsal etki olmak üzere 3 ana gösterge grubu üzerinden değerlendiren SCIMAGO 2023 sıralaması açıklandı.

Fırat Üniversitesi‘nde '18 Mart Çanakkale Sergisi' Açıldı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "108. Yılında Çanakkale Şehitlerini Anma" konulu fotoğraf sergisi açıldı. 

FÜ'de 'Milli Şuur Açısından Mehmet Akif Ersoy' Konulu Konferans Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından İstiklal Marşı'mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümünü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinlikleri kapsamında "Milli Şuur Açısından Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans düzenlendi.

Elazığ Dahil 11 İlde YKS Başvuru Ücreti Alınmayacak

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) için başvuru süreci başladı. Sınava katılmak isteyen öğrenciler 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği’nden Deprem Seferberliği 

Depremin ilk gününden itibaren sahada olan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen teşkilatı üyelerinin de desteğiyle deprem bölgelerine destek olmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenledi. 

Fırat Üniversitesi'nden Deprem Seferberliği

Fırat Üniversitesi, 6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı çalışmaları açıkladı.

TÜBİTAK’tan Faaliyet Gösteren 6 Firmaya 10 Milyon TL Destek

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların Ar-Ge nitelikli yenilik faaliyetleri yapmaya özendirilmesi ve Ar-Ge kapasitelerinin geliştirilmesi ile gereksinim duyulan teknoloji alanlarında yerlileşmenin artmasını hedefleyen TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Programı 2022-2 Çağrısı ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 2022-2 Çağrısı sonuçları açıklandı.

Elazığ Anadolu Lisesi'nden 'Çevreniz Geleceğinizdir' Projesi

Elazığ Anadolu Lisesi, Erasmus Okul Ortaklıkları projeleri kapsamında "Çevreniz Geleceğinizdir - Your Nature Your Future" adlı bir projeyi hayata geçirdi.

Minikler 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Her meslek grubunun özel gününde öğrencilere meslek tanıtımı yaparak gelecek ile ilgili çocukların zihinlerinde mesleklerin ön izlemesini hayata geçiren Fırat Üniversitesi Gündüz Bakımevi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla da bir program gerçekleştirdi.

Ailelere, Bireylere ve Çocuklara Yönelik Hizmetler Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM), sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında ailelere, bireylere ve çocuklara yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Elazığ Usulü Yerli Malı Haftası

Geçtiğimiz yıl çektikleri Elazığ Halayı ile gönülleri fetheden Yıldızbağları Ortaokulu Ana Sınıfı öğrencileri bu kez de yerli malı haftasını yöresel kıyafetleriyle kutladı

Piyano Konserine Yoğun İlgi

Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nino Kvachantiradze tarafından hazırlanan “Piyano Eşliğinde Eserler” konseri büyük beğeni topladı.

'Kadına Yönelik Şiddet ve Kades Uygulaması' Semineri

Fırat Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FÜKÇAM), Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde “Kadına Yönelik Şiddet ve KADES Uygulaması” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Eğitim Bir Sen'den Engelliler Günü Etkinliği

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Eğitim Bir Sen Elazığ 1 Nolu Şube başkanı İbrahim Bahşi ve kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Polat kadın Komisyonu üyeleri ile birlikte Elazığ Özel Eğitim Uygulama Okulunu ve Elazığ özel eğitim meslek lisesini ziyaret ederek engelli öğrenciler ile bir araya geldiler.

Fırat Üniversitesi İki Basamak Daha Yükseldi

Fırat Üniversitesi URAP Araştırma Laboratuvarının hazırladığı “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasında yükseliş göstererek Türkiye’de 13’üncü dünyada ise 1034’üncü oldu.

FÜ ile Elazığ Müftülüğü Arasında İş Birliği Protokolü

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Elazığ Müftülüğü arasında hastanede manevi destek sunmaya yönelik işbirliği protokolü

FÜ, TÜBİTAK Projeleri'nde Türkiye 7.'si

TÜBİTAK 2209 öğrenci projeleri 2022 yılı 1. Dönem başvuru sonuçları açıklandı.

FÜ'de Aliya İzzetbegoviç’in Bağımsızlık Mücadelesi anlatıldı

Fırat Üniversitesi’nde Dr. Hüseyin Kansu tarafından “Aliya İzzetbegoviç’in Mücadelesi ve Bağımsız Bosna” konulu konferans düzenlendi.

Toplam 203 haber.