Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da vatandaşlara bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde vatandaşlara bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı yaptı.

Uzmanından uyarı: ''Güneş ışınları ciltte yaşlanmaya neden olabilir''

Güneş ışınlarının ciltte kırışıklığa, lekelenmesine ve yaşlanmaya neden olduğunu belirten güzellik uzmanı Yaren Şık, cilt bakımında ve güzelliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Özcan: 'Güneşten korunmanın en güzeli doğal korunmadır'

Son zamanlarda etkili olan sıcaklara karşın vatandaşları uyaran Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Özcan, 'Güneşten korunmanın yolunun en güzeli doğal korunmadır. Doğal koruma 11.00 ile 15.00 arasında güneşe çıkmamak ve şemsiye veya şapka kullanmaktır. En doğal yol şemsiye kullanmaktır. Hiçbir güneş kremi yüzde yüz koruyucu değildir ama şemsiye ekonomik olmasının yanında yüzde yüz koruyor' dedi.

Elazığ'da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan 3'üncü sigara bırakma polikliniği hizmete girdi.

Tiyatro oyununu sergilemek için 30 günde 20 kilo verdi

Elazığ'da senarist ve tiyatro oyuncusu Mahmut Yıldırım, obeziteye dikkat çekmek ve yakın tarihte sahneleyeceği bir tiyatro oyunu için 1 ayda yaptığı diyet ve egzersiz sayesinde 20 kilogram verdi.

Kalp ve tansiyon hastaları dikkat: Yaz aylarında kullanılan ilaçlar sağlığınızı etkileyebilir

Kardiyoloji Uzmanı Musa Bulut, yaz mevsiminde özellikle kalp hastaları ve hipertansiyon hastalarının kullandıkları idrar sökücü ilaçların vücutta sıvı kaybına neden olacağını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Polat'tan aşırı sıcaklara karşı uyarı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, vatandaşları aşırı sıcak ve güneş çarpmalarına karşı uyardı.

'Meslekte İlk Adım 112' adlı panel düzenlendi

Yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış, 7/24 kesintisiz hizmet veren, hayati öneme sahip, nerede ve hangi saatte olursa olsun insan hayatını tehlikeye sokan bütün rahatsızlıklarda, yaralanmalarda, kazalarda, patlamalarda ve afet durumlarında 112 acil hizmetleri büyük bir öneme sahiptir.

Aytaç, İnme Hastalığı'na Dikkat Çekti

Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah AYTAÇ, “Dünya Ulusal İnme Farkındalık Ayı” dolayısı ile açıklamalarda bulundu.

Gönen, ‘Parkinson hastalarını anlamak ve onlara yardımcı olmak için çalışıyoruz’

Fırat Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik birimi tarafından Parkinson hastalığına farkındalığı arttırmak amacı ile hastane çalışanlarına yönelik eğitim verildi.

Doç.Dr. Kader Uğur: ‘Diyabette farkındalığın artırılması çok önemli’

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Diyabetik Ayak Kliniğinde tedavi gören hastaların farkındalığını arttırmak amacı ile Fırat Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur’un tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı

İlimize Getirilen Depremzede Vatandaşlara Yerinde Poliklinik Hizmeti Vermeye Başlandı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ilimize getirilen depremzede vatandaşların kaldığı barınma alanında poliklinik açıldı.

Elazığ'da deprem nedeniyle 396 kişi hastanelere başvurdu 

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Cahit Polat, tarafından yapılan açıklamada,"6 Şubat 2023 saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin hemen ardından ilimizdeki kamu-özel tüm sağlık tesislerimiz teyakkuza geçirilmiştir."denildi.

Elazığ'da 2022'de Kaç Kişi Muayene Edildi?

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2022 yılı 12 aylık dönemde Elazığ genelinde hastanelere, Aile Hekimliklerine ve diğer sağlık tesislerine müracaat eden toplam 7.429.354 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

FÜ Hastanesinde “Suçlu Kim?” programı düzenlendi

Elazığ’da düzenlenen ‘Suçlu Kim’ temalı etkinlikte, madde bağımlılığına dikkat çekildi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’ne 1 Yeni Ambulans Daha Tahsis Edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü  emrine tahsis edilen 1 adet 2022 model 4x4 tam donanımlı Ambulans, düzenlenen bir törenle hizmete sunuldu.

Bulut: 'Sağlıkta Yükselen Başarı Hikayemiz: Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi'

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu

Bel Fıtığına Çare: Algoloji

Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Sibel ÖZCAN, Algoloji Kliniği İle ilgili bilgiler verdi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne 7 Hekim Alınacak

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne çeşitli kadrolarda ve derecelerde toplamda 7 hekim alınacak

Toplam 112 haber.