Güncel

Güncel Haberleri

Çoban'dan Elazığ Ekonomisi İçin 23 Maddelik Öneri

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban deprem felaketi sonrasında Elazığ ekonomi ve sanayisi için geç kalınmadan çok ivedi şekilde tedbir ve çalışmaların siyasiler ve tüm ilgili kurumlar tarafından başlatılması gerektiğini belirterek, tedbirlerin başta iş dünyası olmak üzere tüm halkı yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi. 

Milletvekili Ağar, Palu’da Depremzedelerle Bir Araya Geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, peş peşe depremlerin meydana geldiği Elazığ’ın Palu ilçesini ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Başkan Şerifoğulları'ndan, Şehir Genelinde İnceleme

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan toplam 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Elazığ'daki çalışmalarını sürdürüyor.

Milletvekili Balık: 'Devletimize Güvenin'

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık Kırıkhan ilçesinde depremzedelerin yaralarının sarılması için yapılan çalışmalara katılıyor.

Elazığ GSB Yurtları, afetzedeleri ağırlıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 1.700 civarı afetzede Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalıyor

Alan: 'Sürecin Takipçisiyiz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yaşanılan depremler sonrası açıklanan KGF Destek Paketleri’nin Elazığ’ı kapsamaması üzerine ivedilikle TOBB Başkanı Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve Kredi Garanti Fonu Başkanı Sn. Erdoğan Özegen’i arayarak durumu bildirdiklerini ve çözüm talep ettiklerini belirtti.

Serdar: ‘Elazığ, KGF Desteklerinden Faydalanacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından afetten etkilenen illerde ekonomik olarak yaralarının sarılması için Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerinin 250 milyar liradan 350 milyar liraya çıkarıldığını açıklamış, ancak ilimizin bu desteklerden faydalanmadığına yönelik kamuoyunda algı oluşmuştu.

Milletvekili Ağar, Elazığ’da Misafir Edilen Depremzede Aileleri Ziyaret Etti

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Elazığ’a gelerek Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda misafir edilen depremzedeleri ziyaret etti, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Konteyner Talebinde Öncelik Kimlerde?

Elazığ Valiliği, konteyner talep eden vatandaşların hangi önceliklere göre talebinin karşılanacağını açıkladı.

Palu'da Deprem

Elazığ’ın Palu İlçesi’nde Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Elazığ Belediyesi'nden Deprem Bölgesine Destek

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması için başlattığı destek çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzedelerin konakladığı yurtlarda hijyen çalışmaları

Elazığ'da bulunan yurtlarda kalan depremzedelerin sağlığı için hijyen çalışmaları gerçekleştirildi. Elazığ Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdunda kalan bin 700’ü aşkın depremzede, bulundukları ve vakit geçirdiği her alan da özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek adına yurtlarda hijyen ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Elazığ Belediyesi'nden Önemli Duyuru

Elazığ Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri projesi kapsamında mahalle, sokak ve bina kapı numaralarının değişmesiyle yaşanan adres karışıklığına ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Kurnaz: ‘Esnaf ve Kefalet Kredileri 6 Ay Ertelenmiştir’

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, esnaf ve sanatkârların, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin ödemelerinin 6 ay süreyle faizsiz bir şekilde ertelendiğini duyurdu.

SGK Mücbir Sebep Hali Kapsamında Elazığ’da Uygulanacak Süreci Açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’daki prim borçlarının ödenme süreleri ile ilgili açıklama yaptı.

TOKİ Konutları Yapım Sürecinde Daha Hassas Olunmalı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban TOKİ tarafından yapılacak olan konutların vatandaş memnuniyetini karşılaması gerektiğini belirterek “24 Ocak Elazığ depreminin ardından ilimizde yapılan TOKİ konutlarında çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldık. Bu tecrübeden istifade ederek, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni konutlarda aynı hatalar tekrarlanmadan hem güvenli barınma, hem de yaşam alanı sorunu çözülmelidir” dedi.

Başkan Şerifoğulları, Malatya’da Depremzedelerle Bir Araya Geldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından depremden en çok etkilenen Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür'den Palu Depremlerinin Ardından Açıklama

Deprem Uzmanı Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, Palu'da meydana gelen 4'ün üzerindeki 5 büyük depremin ardından açıklamalarda bulundu.

‘100 Bin Sosyal Konut Projesi’ Deprem Bölgesinde Heyecanla Karşılandı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) tarafından hazırlanan "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Bin Bedava Sosyal Konut Projesi”ni depreme maruz kalan 11 ilde Gazeteciler Cemiyetleriyle istişare eden HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban projenin tüm illerde büyük bir heyecanla karşılandığını ve tam destek gördüğünü belirtti.

Toplam 1758 haber.