Güncel

Güncel Haberleri

ETSO Başkanı Alan, İnşaat Sektör Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

ETSO Başkanı İdris Alan, yaşanan depremler sonrasında Elâzığ genelinde inşaat faaliyetlerinin durmasının sektörü olumsuz etkilediğini söyledi. sektör temsilcileri ile bir araya gelen İdris Alan, icra makamlarına yaşanan mağduriyetin giderilmesi için talepte bulunduklarını söyledi.

Elazığ'da Şap Virüsü Alarmı!

Elazığ Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şap virüsünün hızlı bir şekilde yayılım göstermesi nedeniyle Elazığ’da hayvan hareketleri ikinci bir emre kadar yasaklandı.

2023 Hac kura sonuçları açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2023 Yılı Hac Kura Çekimi Programı" gerçekleştirildi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle ertelenen 15 Şubat'ta gerçekleşmesi beklenen Hac kuralarının tarihi ertelenmişti. Hac kura sonuçları, (kişisel verileri koruma kanunu gereği) Türkiye dijital platformu (e-devlet portali) üzerinden açıklandı.

Orta Hasarlı Binalar, Ağır Hasarlı Statüsüne Alındı

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde de kafaları karıştıran orta hasarlı binalarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı Elazığ’da şuana kadar 473 binaya orta hasar verilmişti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den, Başkan Alan’a Ziyaret

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Başkan Alan, Deprem ve sonraki süreçte yapılan çalışmaları Küle’ye aktardı.

Başkan Akpınar: ‘Bölgemiz Gençlerine Müjde’

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Kovancılar'ın ilçe merkezinin ÖSYM Sınavları Merkezi olarak belirlendiğini duyurdu.

Elazığ'da 1650 Konutun Kurası Çekilecek

Kura çekimlerine yeniden başlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” projelerinde depremden etkilenen illere öncelik verilecek, 8-10 Mart tarihleri arasında 15 bin 400 hak sahibi için müstakil arsa kuralarının noter huzurunda çekilecek.

Başkan Gül: 'Bazı Mahallelerimiz Yok Olacak'

Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Ahmet Gül, Elazığ için kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

Bahçeci: 'Zorunlu Emeklilik Son Buldu'

HAK-İŞ Konfederasyonu İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayınlanan genelge ile 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçilerin zorunlu emekli edilmesine ilişkin uygulamanın kaldırıldığını ifade etti.

Elazığ İl Protokolünden Berat Kandili Mesajları

Berat Kandili dolayısıyla Elazığ il protokolü mesaj yayımladı. İşte il protokolünün mesajları.

HAZARSAM İstihdam Çağrı Merkezi Açıldı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban’ın 2019 yılında Elazığ Belediye Başkan adaylığı dönemindeki en önemli hedeflerinden biri olan istihdam projesi hayata geçti. Proje Türkiye’de bir ilk olarak Çağrı Merkezi üzerinden ücretsiz olarak iş arayan ve nitelikli personel ihtiyacı olan firmaları bir araya getirecek…

Karakoçan Belediyesinden Önemli Açıklama

Karakoçan Belediyesi, Tapuları olmadığı için yasal olarak Kentsel Dönüşüm kapsamına girmeyen 3010 dönüm diye bilinen alandaki riskli yapıların sahipleri tarafından yenilenmek istenirse, Belediye tarafından harç alınmayacağını açıkladı.

Hacı Veysel Demirci Camisi’nde Kandil Programı

Ramazanın müjdecisi Berat Kandili, 6 Mart Pazartesi günü Hacı Veysel Demirci Camisi’nde Yatsı namazında düzenlenecek programla idrak edilecek. 

Güneykent Mahallesi Muhtarlığı'na Necati Karataş Seçildi

Güneykent Mahallesi’nde sandık başına gidildi. 23 adayın muhtarlık için yarıştığı seçimde muhtar Necati Karataş oldu.

Elazığ Belediyesi’nin Kahramanmaraş Çadır Kentte Faaliyetleri Devam Ediyor

Depremin ilk anından itibaren harekete geçen Elazığ Belediyesi, komşu şehir Malatya başta olmak üzere deprem bölgelerine yönelik yardım ve destek çalışmalarına devam ediyor.

Prof. Naci Görür'den iki bölgeye uyarı

Büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremine ilişkin tahmini tutan Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SGK Elazığ İl Müdürlüğü EYT’de Dikkat Edilmesi Gerekenleri Açıkladı

EYT ile ilgili 375 sayılı kanun 3 Mart 2023 tarihinde 32121 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SGK Elazığ İl Müdürlüğü, EYT hakkında merak edilen konularla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Şerifoğulları: 'Şehrimize Hayırlı Olsun'

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü alanının Millet Bahçesine çevrilmesi ile ilgili çalışmalar neticelendi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları müjdeli haberi verdi. Yapılan çalışmalar sonucunda Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Malatya Yolu’na taşınacak ve yerine Millet Bahçesi yapılacak.

Bakan Yardımcısı Büyükdede Elazığ'da incelemelerde bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede deprem dolayısıyla gelmiş olduğu ilimizde Elazığ OSB'de temaslarda bulundu.

Toplam 1758 haber.