Güncel

Güncel Haberleri

Kuyuya düşen yavru kediyi itfaiye ekipleri kurtardı

Elazığ'da kuyuya düşen yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Elazığ'da 120 bin dönümde üzüm hasadı başladı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'da, üzüm hasadı başladı. 120 bin dönüm üzerinde bulunan bağlardan çıkan üzümler, önce iç pazarda yerini alırken ardından ihraç ediliyor.

Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerinin büyüklüğünün 8.4'e çıkmasını 'quartz schist' kayaları engellemiş

Fırat Üniversitesinde düzenlenen 'Depreme Dirençli Kentler Çalıştayı'na konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür ile ABD'deki Colorado Üniversitesi'nde görev yapan sismolog Roger Bilham, önemli açıklamalarda bulundu. Roger Bilham, 2020 ve 2023 depremlerinin normalde olduğundan daha büyük bir deprem olabileceğini, bunu bölgedeki 'quartz schist'li kayaların engellediğini söyledi. Prof. Dr. Naci Görür ise Kuzey Anadolu Fay hattının dünyanın en tehlikeli fayı olduğunu vurguladı.

Yavru siraz balıkları baraj gölüne bırakıldı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce Su Ürünleri AR-GE Merkezi ve üretim biriminde üretilen yavru siraz balıkları Bingöl sınırları içerisinde bulunan Yukarıkaleköy Baraj Gölüne stoklara takviye amacıyla bırakıldı.

Elazığ'da çocuklara polis teşkilatı tanıtıldı

Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde ilkokul öğrencilerine bilgi verildi.

Hipodromda çocuklar için 'Geri Dönüşüm Parkı' kuruldu

Elazığ Hipodromu'nda çocuklar için yapılan 'Geri Dönüşüm Parkı' hizmete açıldı. Otomobil lastiğinden oturak, varillerden koltuk ve çöp kovaları yapılan park, büyük ilgi gördü.

Elazığ'da 'Aile Çalıştayı' düzenlendi

Elazığ'da 'Türkiye Yüzyılı' mottosu ile birçok kurumun katılımı ile Aile Çalıştayı düzenlendi.

Engelli bireyler kamp etkinliğinde buluştu

Elazığ'da 150 engelli birey, 4 günlük kamp etkinliğinde bir araya geldi.

Türkiye'nin depremselliği Fırat Üniversitesi'nde masaya yatırılacak

Fırat Üniversitesi tarafından 21-23 Eylül tarihleri arasında '2. Uluslararası Mühendislikte İlerlemeler ve Gelişmeler Konferansı ve Depreme Dirençli Kentler Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim adamı katılacak.

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen tören ile kutlandı.

Elazığ'da 25 ton atık dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı

Elazığ'da geçen sene faaliyete başlayan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde toplanan 25 ton atık, geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı. Geri dönüşüm ile hem ülke ekonomisine katkı sağlamış hem de çevreye verilmiş zararların önüne geçilmiş oldu.

Şehir Değişti, Zihniyet Değişmedi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehre değer katan projelerinin tamamlanmasıyla birlikte Elazığ genelinde şehirde anlamlı bir değişim yaşandığını belirten vatandaşlar, belediye çalışmalarının yetersiz olduğunu iddia ederek, bu kişilerin memnuniyetsiz tavırlarına anlam veremediklerini vurguladı. 

Elazığ'da sabah namazı buluşması

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Sabah Namazı Buluşması programı düzenlendi.

Depremin en dikkat çeken görüntüsü Elazığ'dan: 8 katlı bina yıkıldı, çatısı tek kolon üzerinde kaldı

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 Sivrice ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra ağır hasar alan 8 katlı bir binanın yıkımı gerçekleşti. Bina büyük oradan yıkılırken, çatı kısmı ise tek kolon üzerinde ayakta kaldı. İlginç görüntü, dron ile havadan görüntülendi.

Elazığ'da 'Süslü Kadınlar' pedal çevirdi

Elazığ'da kadınlar, kadınların bisiklet kullanımını teşvik etmek ve yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını göstermek için Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nda pedal çevirdi.

Meryem Dağı, yapılan 12 bin TOKİ konutu ile adeta bir şehir oldu

Elazığ'da 2020 depreminden sonra yeni rezerv alanları içerisinde yer alan ve 12 bin TOKİ konutunun yapıldığı Meryem Dağı, adeta bir ilçeyi andırıyor. Resmi 18 bin gayri resmi ise yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı mahalle, Elazığ'ın bir çok ilçesinden büyüklüğü ile görenleri şaşırtıyor.

Bir Mega Proje Daha

Elazığ'ın gelecek vizyonuna değer katan birbirinden kıymetli projeleri hayata geçirerek, insanı merkeze alan çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın öncülüğünde Elazığ’a bir mega proje daha kazandırılıyor.

Elazığ'da petrol heyecanı

Elazığ'ın Keban ilçesinde su bulmak için yapılan sondaj çalışmasında petrol türevi maddeye rastlandı. Yöre halkı, bölgede petrol aranması çağrısında bulundu.

Aç kalan tilkiler yiyecek bulmak için şehre indi

Elazığ'da aç kalan ve doğal yaşam alanından Zafran Mahallesi'ne inen iki tilkinin yiyecek aradığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Toplam 1758 haber.