Fethi Sekin Şehir Hastanesinde uygulanan yöntem kanser hastalarına büyük kolaylık sağlıyor

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinde uygulanan kemoterapi portu işlemi kanser hastalarının tedavi süreçlerinde büyük bir kolaylık sağlarken tedavi uyumunu artırıyor.

PAYLAŞ

Port kullanımı ile, kemoterapiye bağlı olarak incelen ve bulunması zorlaşan el ve kol damarları korunmuş olup, el ve kollarda girişimlere ve kemoterapi ilaçlarının olası cilt altına kaçmasına bağlı olarak oluşabilecek doku hasarları gözlenmez. Bu işlemde tüm kateter cilt altına yerleştirilir bu sayede hastalarımızın günlük hayatlarında herhangi bir kısıtlama olmaz. Hastalarımız rahatça banyo yapabilir hatta yüzebilir. Günlük aktivitelerini kolaylıkla yapabilirler. 

Klinikte görev yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Gökhan URHAN “Kliniğimizde uzun süredir uygulanan port katater işlemi hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Özellikle kanser tanısı almış uzun süre kemoterapi tedavisi görecek hastaların bu sürecini kolaylaştırmak için uygulanan bir işlemdir. Uygulanan kateterin bir ucu büyük damar içine diğer ucu ise cilt altına yerleştirilen katater sistemidir. Ameliyathanede steril şartlar altında anestezi altında uygulanan bir işlemdir. Hastanın gündelik aktivitelerini yapmasına herhangi bir engel oluşturmaz. Tedavi sonlandırıldığında ise yine ameliyathanede, anestezi eşliğinde steril şartlar altında port katater çıkartılması işlemi kliniğimiz tarafından yapılmaktadır. “ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN