Abdullahpaşa'ya Çok Yakıştı

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde Elazığ'da en fazla hasar alan mahallelerin başında Abdullahpaşa Mahallesi geliyordu. Riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm süreci tamamlanan mahallede bulunan Saray Bosna Caddesi'nin de yenilenmesiyle depremin izleri tamamen silindi ve mahalle eskisinden bile daha modern bir hale büründü.

Elazığ Belediyesi, Başkan Şahin Şerifoğulları'nın “daha yaşanabilir bir Elazığ” mottosuyla Kanal Boyu Yolu, Çaydaçıra Mahallesi-Şahinkaya Bağlantı Yolu, Korgeneral Osman Erbaş Caddesi, Ataşehir-Hicret Mahalleleri Güney Çevre Yolu Bağlantısı, Aksaray-Kızılay Mahalleleri Güney Çevre Yolu Bağlantısı, Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi, Tahir Şaşmaz Caddesi, Yahya Kemal Caddesi gibi birçok modern yolla şehrin adeta çehresini değiştirdi.

ABDULLAHPAŞA'YA ÖNEMLİ HİZMET

Son olarak Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Saray Bosna Caddesi ve Işıklandırma çalışmaları ile depremden en büyük hasarı alan mahallelerin başında gelen Abdullahpaşa Mahallesi'nde hem depremin izi silindi hem de trafiğe konfor kazandırıldı.

AKILLI KAVŞAĞA TAM NOT

Yeni yol ve ışıklandırma çalışmasının yanında işlev bir kavşak olan Saray Bosna Bulvarı'na da akıllı kavşak uygulaması yapıldı. Vatandaşların gidiş ve dönüşlerde birkaç ışığa takılıp uzun süre beklediği ve trafiğin aksamasına neden olan döner kavşağın yerine yapılan akıllı kavşak uygulaması ise vatandaşlardan tam not aldı.

Mahallede tamamlanan yol ve ışıklandırma çalışmasını Abdullahpaşa Esnafına ve mahalle sakinlerine de sorduk. İşte Ayılldızmedya muhabirlerine gelen o yanıtlar:

-Vatandaş 1: “Biz burada 2020 tarihinde bir felaket yaşadık. İnanın buradaki evler ilk anda yıkılmadı ama çok ağır bir şekilde hasar aldılar. Bazılarımız eşyalarını bile çıkaramadı. O psikolojiyi atlatmak mümkün değil diye düşünüyorduk. 2 yıl önce mahalleniz tekrar bu hale gelecek deseler asla inanmazdım. Hele ki şu yol tamamlandığında mükemmel bir görüntü ve konfor oluştu. Başkan Şerifoğulları'na gerçekten teşekkür ediyorum.”

Esnaf: “Çok kısa bir süre öncesine kadar burada yol ve kaldırımlar çok kötü durumdaydı. Bu yol depremin izlerini de taşıyordu. Yıkımlar ve inşa çalışması nedeniyle elbette zarar görmüştü. Kısa süre içerisinde Elazığ Belediyesinin çalışmasıyla Saray Bosna Caddesi tamamen yenilendi. Gece 2-3 lere kadar burada işçilerin çalıştığına şahit olduk. Böyle aşkla çalışan bir belediye başkanına teşekkür bile az kaldır. Biz razı olduk, Allah da razı olsun kendisinden”

-Vatandaş 2: “Yol harika, ışıklandırma çok güzel, caddemizin gelişmesine diyecek laf yok ama şu kavşağı anlata anlata bitiremezsin. Bu kadar kolay bir şekilde şu döner kavşak saçmalığını çözmek gerçekten bir üst akılın düşünebileceği iş. Daha 1 ay öncesinde markete gitmek için şu kavşakta 3 kez ışığa yakalanıyorduk. Akıl işi değil. Şimdi hem ışık süreleri kısaldı hem de ışık sayısı. Tek ışıkta geçiyoruz. Bu çalışmaya bayıldım. Tüm şehre uygulanmalı diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR