Sağlık

Sağlık Haberleri

FÜ Hastanesi’nde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Etkinliği

Fırat Üniversitesi Hastanesi Poliklinik Binası girişinde farkındalık oluşturmak amacı ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği düzenledi.

Soba zehirlenmelerine dikkat!

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, soğuk havaların gelmesiyle birlikte yaygın soba kullanımına bağlı meydana gelebilecek karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Sağlık Bakanlığı 42 Bin 500 işçi alacak

Sağlık Bakanlığı'nın toplam 42 bin 500 işçi ve personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı

Başkan Cihan Yılmaz'dan Erimli halkına bir müjde daha

Arıcak ilçesine bağlı Erimli Belde Belediye Başkanı Cihan Yılmaz, daha önce beldeye yapılacağını duyurduğu 112 Acil Çağrı Merkezi'nin Sağlık Bakanlığı tarafından onayladığı açıkladı.

Dr. Ökdemir'den 'Çocuklarda Ergenlik' açıklaması

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Deniz ÖKDEMİR, çocukluklarda ergenlik konusu ile ilgili bilgiler verdi.

Keban Devlet Hastanesi’nin İhalesi Gerçekleşti

Keban Devlet Hastanesi’nin ihalesi gerçekleşti. İhaleyi 97 Milyon 998 Bin 999 TL bedelle Bozduman inşaat kazandı.

Sinsi hastalık: Kolera

Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Türkkan ÖZTÜRK KAYGUSUZ tarafından Kolera konulu bir eğitim verildi.

Keban Devlet Hastanesi’nin Yapım İhalesi 3 Kasım’da

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Keban Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesinin 3 Kasım’da olacağını açıkladı.

Doç.Dr.Akyiğit:'Kekemelik tedavi edilmediğinde kronik bir sorun haline gelebilir'

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap AKYİĞİT, Dünya Kekemelik Günü dolayısı ile açıklamalarda bulundu.

Açık: 'Bulaşıcı olmayan hastalıklar unutulmamalı!'

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Covid-19 pandemisinden dolayı yaklaşık üç yıldır bulaşıcı hastalıkların ana gündem olduğuna ancak diğer taraftan bulaşıcı olmayan hastalıklar (BOH) kaynaklı ölümlerin arttığına ve yaşam kalitesinin düştüğüne dikkat çekti.

'Sigara ve Stres Romatoid Artrit'i Tetikliyor'

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Serdar KOCA, 12 Ekim Dünya Artrit Günü dolayısı ile açıklamalarda bulundu

İnsan Sağlığı Hem Beden Hem De Ruh Sağlığı Açısından Bir Bütündür

Toplumda ruh sağlığı ve hastalıklarına yönelik farkındalığın ve anlaşılırlığın arttırılması amacı ile her yıl 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak kutlanıyor.

İlhan Şen, Ruh Sağlığının Önemine Dikkat Çekti...

Toplumda ruh sağlığı ve hastalıklarına yönelik farkındalığın ve anlaşılırlığın artırılmasına yönelik dünyada her yıl 10 Ekim ruh sağlığı günü olarak kutlanıyor

Doç. Dr. Ahmet Karataş:' Bölgede Romatoloji Kliniği'nin Önemli Bir Yeri Var'

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç hastalıkları Anabilim Dalı/Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet KARATAŞ, 'Behçet Hastalığı' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Demirdağ: 'Kuduz Hastalığı Aşı İle Önlenebilmektedir'

Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 28 Eylül Dünya Kuduz Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Çöpe attığımız her gıda dünyamıza zarar veriyor'

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü dolayısıyla açıklama yaptı:

Dünya Hepatit Günü Etkinliklerle Kutlandı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Dünya Hepatit Günü dolayısı ile etkinlikler düzenlendi. Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından Hepatit Hastalığına farkındalığı arttırmak, hastaları bu hastalık konusunda bilinçlendirmek için stant kuruldu. Komite tarafından hastanedeki çalışanlarına hepatit ile ilgili seminer düzenlendi. Hastane içerisinde hasta ve yakınlarına broşür dağıtılarak hastalık hakkında bilgiler verildi

Toplam 112 haber.